(ВІДЕО) Кмітливість 20-річного прикордонника «Мохи» не раз рятувала життя підлеглих побратимів

НАЗАД
08 березня 2024 18:43

Коли почалося повномасштабне вторгнення, Андрій на псевдо « Моха» був звичайним строковиком. Зі службовим собакою ніс службу українсько-румунському кордоні.

 

Як зазначає прикордонник, його свідомість сколихнуло відео, в якому маленький хлопчик із іграшкою в руках, сам прямував через кордон, втікаючи від війни. У той самий день хлопець підписав контракт з Держприкордонслужбою і написав рапорт на переведення у зону ведення активних бойових дій. Так він потрапив до Донецького прикордонного загону. У його складі воює і досі.

У свої 20 років кмітливий прикордонник, який з юнацтва захоплювався військовою справою, стає командиром групи гранатометників. У його підпорядкуванні були військовослужбовці віком від 30 до 45 років.

Перший бій молодого прикордонника на псевдо «Моха» був запеклим. Він ледь вийшов з оточення. Каже, противник давив кількістю, вів вогонь із різних видів озброєння. Були моменти, коли юнак думав про неминучу смерть, та в той же час не припиняв боротьбу. Тоді Андрієві вдалося вийти й евакуювати поранених побратимів. Допомогла природжена кмітливість. Саме вона неодноразово ставала в пригоді під час запеклих боїв і рятувала життя не лише хлопця, а й його побратимів.

Найцікавіше про бойовий досвід прикордонника «Мохи» дивіться у відео.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси